Klassiset cocktailit – sourit

Olemme suunnitelleet meillä Herkkukasarissa omia drinkkejä, jotta voisimme tarjota entistä upeampia aloituksia juhliin. Jaamme parhaita drinksuohjeitamme täällä blogissamme – ensiksi sarja sour-ohjeita.

Tunnetuimpia soureja

Sourit ovat perinteisiä juomasekoituksia, jotka valmistetaan viinasta, limen tai sitruunan mehusta ja makeuttajasta (esim. makea likööri, siirappi, sokeriliemi tai makea mehu). Joihinkin soureihin tulee myös kananmunanvalkuaista, josta syntyy juoman pinnalle kaunis vaahto sheikkauksen seurauksena.

Margarita


3,5 cl (7 osaa) tequilaa
2 cl (4 osaa) Cointreau´ta
1,5 cl (3 osaa) limemehua

Kostuta jäähdytetyn cocktaillasin reunus limemehulla ja dippaa reunus suolaan. Laita ravistimeen muutama jääpala, lisää ainesosat ja ravista. Siivilöi drinkki suolareunuksiseen lasiin, koristele limesiivulla ja tarjoile.

Tarjoillaan margaritalasista.

White lady

4cl gin
3cl Triple Sec
2cl lemon juice

Kostuta jäähdytetyn cocktaillasin reunus limemehulla ja dippaa reunus sokeriin. Laita ravistimeen muutama jääpala, lisää ainesosat ja ravista. Siivilöi drinkki lasiin ja tarjoile.

Tarjoillaan cocktaillasista.

Daiquiri

4,5 cl (9 osaa) vaaleaa rommia
2,5 cl (5 osaa) limemehua
1,5 cl (3 osaa) sokerilientä

Laita ravistimeen muutama jääpala, lisää ainesosat ja ravista. Siivilöi drinkki jäähdytettyyn lasiin, koristele limesivulla ja tarjoile.

Tarjoillaan cocktaillasista.

Whiskey sour

4,5 cl (3 osaa) Bourbon -viskiä
3 cl (2 osaa) sitruunamehua (tuorepuristettu)
1,5 cl (1 osaa) sokerilientä
hieman munanvalkuaista

Laita ravistimeen muutama jääpala, lisää ainesosat ja ravista. Siivilöi drinkki jäillä täytettyyn lasiin, koristele coctailkirsikalla sekä appelsiiniviipaleella ja tarjoile.

Tarjoillaan old fashioned –lasista.

Herkkukasarin drinkkiohje – Greippisour

Greippi tuo drinkkiin miellyttävää hapokkuutta ja karvautta. Tämä kirpsakka, mutta hienostuneen makuinen drinkki sopii erinomaisesti aperitiiviksi juhlavampaankin tilaisuuteen!

Ohje:

½ greipin mehu
4 cl giniä
3 cl sokerilientä
½ kananmunan valkuainen

Jäähdytä lasit ja sheikkeri. Kuivata jäät molemmista. Laita kaikki aineet sheikkeriin. Ravista. Kaada laseihin. Koristele greippiviipaleella.

Tarjoillaan old fashioned -lasista.


Kysy myös drinkkikouluistamme – ne ovat olleet suosittuja etenkin kokkikoulujen yhteydessä. Lisätietoja kokkikoulusta. Ota yhteyttä!

Tutustu myös palveluihimme

Järjestä tasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viinien ja oluiden maistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
cocktail_koulu_herkkukasari

Opi cocktail-koulussa
Cocktail-koulu on täynnä makuja, värejä, jään poltetta ja sitruunan potkaisua. Opit asiantuntijan opastuksella erilaisia drinkinvalmistamisen tekniikoita.

Lue lisää cocktail-koulusta
By | 2019-04-30T15:42:31+00:00 maaliskuu 19th, 2016|Drinkit|0 Comments