Tule viettämään vauhdikasta päivää yksin, ystävien tai työporukan tykyilijöiden kesken hyvien ruokien ja viinien parissa!
“Palkitsevinta kokkikouluissa on jakaa tietoa ja nähdä se, että on saanut aikaan elämyksen, jossa ihmiset oppivat uusia asioita nauttien samalla yhdessä tekemisestä”
Keittiömestari Pasi Jämä


Kokkikoulu / Viininmaistajaiset – Teemana Italia
Ajankohta: Keskiviikko 17.5.2023
—
Salin- ja Keittiöntervehdykset
—
Menu:
Parsarisottoa
***
Paahdettua siikaa, itse keitetystä rapuliemestä valmistettua rapukastiketta, kauden kasviksia ja juureksia
***
Madeira Semifreddoa ja mustikkakastiketta
—
Italia-teemaisessa kokkikoulussa päästään herkuttelemaan Italialle ominaisten ruokien ja viinien pariin. Pääsette perehtymään risoton valmistukseen ja siihen, miten risoton teossa saadaan maun ja kypsyyden osalta onnistunut lopputulos. Pääruoaksi valmistamme siikaa, jonka ympärille kokkikoulu rakentuu kalakoulun muodossa. Keittiössä käydään läpi tuoreen kalan tunnusmerkkejä, kalan fileointi/käsittely, jonka lisäksi pääsette paistamaan kalaa. Jälkiruokana Madeira Semifreddoa; Semifreddo on Italiasta peräisin oleva jälkiruoka, joka on jäädykkeen ja jäätelön välimuoto: Ulkoisesti se muistuttaa jäädykettä, mutta on koostumukseltaan jäätelömäisen pehmeä.
Kokkikoulun aikana merkittävässä osassa on myös annosten suunnittelu sekä niiden visuaalinen toteutus;
“Miten lautasella olevista herkullisista ruoista saa myös silmänruokaa??”
Kokkikoulun olennainen osa on kysymykset, jolloin oppimista tapahtuu mahdollisimman paljon, kysymykset ovat siis tervetulleita ja toivottuja.
—
Hinnoittelu:
Hinta 120 € / osallistuja
Kokkikoulun hinta sisältää: tarvittavat raaka-aineet, työvälineet, salin ja keittiöntervehdykset, viininmaistajaiset sekä menun kanssa maisteltavista viineistä kootun laatuviinipaketin, jonka kautta pääsette kokemaan konkreettisesti viinin ja ruoan yhdistämisen.
Kokkikoulu / Viininmaistajaiset – Teemana Baskimaa
Ajankohta: Torstai 14.9.2023
—
Salin- ja Keittiöntervehdykset
—
Menu:
Zurra Putuna (tomaattipohjainen kalakeitto)
***
Baskimaassa perinteisesti valmistettu pihvi naudan sisäfileestä, konjakki-roquefort-kerma kastiketta, kauden kasviksia ja juureksia
***
Flan De Naranja
—
Baskimaa-teemaisessa kokkikoulussa päästään nauttimaan Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Baskimaan herkullisista ruoista ja viineistä; Zurra Putunan teon lomassa pääsette seuraamaan kalankäsittelyä keittiömestari Pasi Jämän johdolla. Pääruoaksi valmistettavaa Baskimaan perinnepihviä varten pidetään kokonaiseen naudan sisäfileeseen ja sen käsittelyyn perehtyvä lihakoulu, joka on tämän kokkikoulun keskiössä. Lihakoulussa käydään läpi sitä, mistä tunnistaa laadukkaan lihan, miten kokonainen sisäfile käsitellään, sisäfileen leikkaaminen pihveiksi, sekä pihvin paisto ja liekitys. Jälkiruokana Baskimaan tulkinta Creme Bruleesta, tuttavallisemmin paahtovanukkaasta; Flan De Naranja, jonka raikas appelsiinisuus vie kielen mennessään!
Kokkikoulun aikana merkittävässä osassa on myös annosten suunnittelu sekä niiden visuaalinen toteutus;
“Miten lautasella olevista herkullisista ruoista saa myös silmänruokaa??”
Kokkikoulun olennainen osa on kysymykset, jolloin oppimista tapahtuu mahdollisimman paljon, kysymykset ovat siis tervetulleita ja toivottuja.
—
Hinnoittelu:
Hinta 130 € / osallistuja
Kokkikoulun hinta sisältää: tarvittavat raaka-aineet, työvälineet, salin ja keittiöntervehdykset, viininmaistajaiset sekä menun kanssa maisteltavista viineistä kootun laatuviinipaketin, jonka kautta pääsette kokemaan konkreettisesti viinin ja ruoan yhdistämisen.
Viininmaistajaiset

Viininmaistajaiset
Uusi-Seelanti
Ajankohta: Torstai 20.4.23
—
Parsa
Ankka
Kuha
Lammas
Juusto
—
Viininmaistajaisissa yhdistämme Uuden Seelannin viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.
Viininmaistajaisten hinta on 60 euroa / osallistuja.
Hinta sisältää viinien maisteluannokset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat

Viininmaistajaiset
Yhdysvallat
Ajankohta: Torstai 31.8.23
—
Maissi
Rapu
Bataatti
Entrecote
Lime
—
Viininmaistajaisissa yhdistämme Yhdysvaltojen viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.
Viininmaistajaisten hinta on 60 euroa / osallistuja.
Hinta sisältää viinien maisteluannokset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat

Viininmaistajaiset
Etelä-Afrikka
Ajankohta: Torstai 19.10.23
—
Kurpitsa
Sorsa
Mäti
Peura/Hirvi
Suklaa
—
Viininmaistajaisissa yhdistämme Etelä-Afrikan viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.
Viininmaistajaisten hinta on 70 euroa / osallistuja.
Hinta sisältää viinien maisteluannokset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat