Viinitapahtumat 2019

Viinitapahtumat 2019 -listauksessa on kootusti viinitapahtumat ympäri Suomen – mukana myös oluttapahtumia! Vinkkaa puuttuvista tapahtumista, niin lisäämme ne mukaan: mikko.leskinen@herkkukasari.fi.

Siirry tästä Viinitapahtumat 2020 -listaukseen!

Helmikuu

Turun kauppahallin ruoka ja viinijuhlat
2.2.2019.

Viinimessut
15.–16.2019 Kouvola

Viinimessut tuo ensimmäistä kertaa Kouvolaan kattavan ja rattoisan viinitapahtuman, jossa on mahdollista tutustua neljäänkymmeneen eri viinitaloon, kymmenestä eri maasta. Valikoimasta löytyy reilusti yli 100 upeaa viiniä, moneen eri makuun.

Viini-ilta Turussa: Valpolicellan viinit
Valpolicellan viinit ovat Italian aatelistoa. Tastingissa pääsemme maistelemaan kevyemmistä valpolicella-viineistä hieman tuhdimman ripasson kautta aina muhevan täyteläiseen amaroneen – illan kruuna makea recioto, josta amarone sai alkunsa. Pruuvissa tutustutaan alueen rypälelajikkeisiin ja valmistusmenetelmiin. Mukana maistelussa on myös erilaisia juustoja, jolloin pääsemme pohtimaan, miten ruoka vaikuttaa viinien makuun.

Viini-illan hinta 47-58 €/hlö (riippuen osallistujamäärästä). Ilmoittaudu viini-iltaan viimeistään maanantaina 18.2. 

Maaliskuu

Turku Craft Beer Festival
8.–9.3. Turku

Turun VPK:n talo täyttyy pienpanimoista, käsityöläissiidereistä, viskeistä, viinistä ja tietysti herkullisesta ruoasta. Ensimmäisenä vuonna loppuunmyynyt Turku Craft Beer Festival odottaa hyvistä juomista ja ruoasta kiinnostuneen väen täyttävän VPK:n talon jo toistamiseen.Festivaalilla esittäytyy tänä vuonna myös ensimmäiset ulkomaiset panimot ruotsalaisen Nordic Kiwi Brewersin sekä virolaisen Kolk Breweryn johdolla. Kotimaisia panimoita ovat mm. Kimito Brewing, Fiskarsin Panimo, Mallassepät, Nilkko Brewing, Rocking Bear Brewers, Linden Brewing, Moose on the Loose, Mufloni sekä 25 -vuotis syntymäpäiviään viettävä Teerenpeli.

Argentina Masterclass with Paz Levinson
14.3.2019 Gastro Helsinki

Samppanjamessut
23.3. Ravintola Tårget

Turun Vähätorilla sijaitseva ravintola Tårget sekä sen Piazza täyttyvät samppanjasta. Messuilla on mahdollisuus päästä maistelemaan noin 150 eri samppanjaa, jossa joukossa myös harvoin maistettavissa olevia samppanjoita.

Sisäänpääsy on 20€, sisältäen eteispalvelun sekä laadukkaan maistelulasin jonka saa omakseen. Maistelulippuja ladataa “kuplina” maksukortille jota voidaan sitten käyttää maistelupisteissä. 1 Kupla = 1 €.

herkkukasari

Tilaa huippuravintola luoksesi

– Kun luomme asiakkaillemme juhlia, lähtökohtana on aina asiakkaan toive ja budjetti. Tälle perustalle lisäämme luovuuden ja intohimon, mikä välittyy juhlijoille. Sen maistaa ja kokee.

Juoma-asiantuntija Mikko Leskinen ja keittiömestari Pasi Jämä, intohimoiset kulinaristit ja viinien ystävät.

Tutustu yksityiskokin palveluun
Huhtikuu

Tampere Wine Fest
Tampere Wine Fest on viinitapahtuma, jossa on yli 90 viinitilan tuotteet maisteltavana. Tampere Wine Fest tuo Euroopan kiinnostavimmat viinintuottajat Tampereelle 12.–13.4.2019 Erinomainen tilaisuus ammattilaisille ja harrastajille.

La dolce vita
27.4.2019
Sofia Future Farm, Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki
La Dolce Vita tarjoaa herkkuja italialaisten viinien ja ruokien ystäville Helsingissä 27.4.2019. Tapahtumassa on maisteltavana valikoima italialaisia viinejä. Viinituntemusta voi syventää tastingeissä ja makuhermoja hemmotella viinin lisäksi italialaisella ruoalla. Sisäänpääsy on maksuton.
Tapahtuma on avoinna kello 12-20, tastingit tulevat myyntiin keskiviikkona 27.3.2019.

Toukokuu

Grand Champagne Helsinki 2019
9.–11.5. Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla

Pääsyliput 20 €, maksulliset tastingit. Suomen suurin samppanjatapahtuma, jossa runsaasti kansainvälisiä samppanjamaailman huippunimiä. Vanhan Ylioppilastalon saleissa on tarjolla digilipukkeella noin 250 eri samppanjaa.


Riesling & Spätburgunder -viikot 2019

13.–26.5.2019 ympäri Suomea
Seuraa paikallisia medioita! Lisätietoja myös Saksan viinitiedotus.


Suuret Oluet – Pienet Panimot 2019
Tampere 23.5. – 25.5.2018 Tampereen Keskustori

Kesäkuu

I <3 Wine Festival 2019
Helsinki, Teatteri Forum 6.–7.6.

Yli sadan viinin lisäksi maisteltavana on myös runsaasti erilaisia cocktaileja, viskejä sekä mietoja uutuuksia. Paikalla viinintekijöitä ja tislaamoilta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Tapahtumasta voit ostaa maistelulipukkeita, jotka toimivat maksuvälineenä koko tapahtuman ajan. Maistelulipukkeen arvo on 3 €/kpl. Kaikki maisteluannokset 1–2 lipuketta.

Olutsatama
14.–15.6.2019 Jyväskylässä

OlutSatamassa suomalaiset pienpanimot ja jyväskyläläiset ravintolat tarjoavat hyviä hetkiä oluen ja ruuan parissa – tänä kesänä myös pienpanimoiden siidereitä. Olutsataman Facebook-sivuilla ajankohtaiset tiedotteet.

Kuopio Wine festival

28.6.–6.7.2019 Kuopio

”Cin cin” sanotaan kesällä Kuopio Wine Festivaleilla, jossa viinit, pasta sekä pizza vievät festivaalivieraan unohtumattomalle makumatkalle Italiaan.

Italia on paikka, jolle on helppo menettää sydämensä. Aurinkoinen, elämänmakuinen ja historiallinen maa on täynnä upeita ruokakulttuureita, jotka poikkeavat toisistaan pohjoisessa sekä etelässä. Yhteistä niille ovat laadukkaat ja paikalliset raaka-aineet, perinteiden kunnioittaminen sekä rakkaudella valmistettu ruoka.


Heinäkuu

Suuret Oluet – Pienet Panimot 2019
24.7.–27.7.2019 Helsingin Rautatientori

Craft Beer Helsinki
4.–6.7.2019 Helsinki

Craft Beer Helsinki on käsityöläisolutfestari, joka järjestetään neljättä kertaa 4.-6.7.2019 Helsingissä Rautatientorilla. Käsityöläisherkkuja loistavilta panimoilta sekä Suomesta että muualta maailmasta.

Kertalippu tapahtumaan maksaa 5 euroa ja sisältää Craft Beer Helsinki -lasin. Kertalipulla et pääse alueelle takaisin sieltä poistuttuasi. Sisäänpääsy koko tapahtumaan 1-3 päiväksi maksaa 7 euroa, jolloin saat lasin lisäksi rannekkeen, jolla voit kulkea alueelle sisään koko tapahtuman ajan. Myös ranneke sisältää yhden lasin, joten otathan lasisi mukaan kun palaat alueelle.

Tampereen viinikylä

Tampereen Viinikylä -tapahtuma 22.-27.7.2019 Frenckellin linnamaiselle sisäpihalla.

Turku food and wine festival
25.–27.7. Turku,  Forum Marinumin pihalla

Kolmatta kertaa järjestettävä ruoka- ja viinitapahtuma Turun jokirannassa, Forum Marinumin pihamaalla. Liput 13/15 € lisäksi maksullisia tastingeja.

Elokuu

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat 2019
Kesän 2019 juusto- ja viinijuhlat pidetään lauantai-iltana 3.8.2017 Lapinlahden jäähallissa, Ringettetie 2. Juhlat alkavat klo 19 ja jatkuvat 01.30 saakka.

Juhlien keskipiste on uhkea juustopöytä, jolla on mittaa reilut 20 metriä. Kaiken kaikkiaan juustopöydässä on tarjolla kymmenkunta erilaista juustoa sekä runsaasti juuston kanssa yhteen sopivia kasviksia, hedelmiä, hilloja sekä leipätuotteita. Juustopöydän ehdoton klassikko on vuodesta toiseen ollut kotimainen Mustaleima Emmental, joka on saanut pöydässä arvoisensa paikan ja suosion. Muita suosikkeja ovat olleet Brie ja Aura. Joka vuosi juustopöydässä on ollut tapana esitellä myös uutuuksia.

Illalliskortilla (45 €) saat nauttia koko illan monipuolisesta, mainiosta musiikkiohjelmistosta sekä vatsan täydeltä juustopöydän runsaista herkuista, jotka eivät lopu kesken.

Suuret Oluet – Pienet Panimot 2019
22.8. – 24.8.2019 Turun Vanha Suurtori
29.8. –31.8.2019 Oulun Kauppatori


Syyskuu

Viinamaa festival
Syyskuussa Helsingissä Vanhalla Yliopppilastalolla

Kaksipäiväinen tapahtuma tuo laajan valikoiman eri maiden viinejä maisteltavaksi ja tarjoaa laadukkaita tastingeja.

Lokakuu

Turun ruoka- ja viinimessut
4.–6.10.2019 Turun messukeskuksessa. Turun ruoka- ja viinimessut ovat auki pe 10-18; la 10-18 (viinialue C-hallissa klo 10-21) ja su 10-17.

Viini ja Ruoka 2019
Helsingin Messukeskuksessa 24-27.10.2019

Marraskuu

Wine Festival
Turku, Ravintola Tårget, 9.11.

Wine Festival järjestetään lauantaina 9.11. ravintola Tårgetin Piazzalla. Tapahtuman sisäänpääsymaksu on 15 €, joka sisältää lasin, narikan ja maksukortin. Viinien maisteluannoksien ja tapasten maksutapana toimivat maistelutipat, jotka ladataan maksukortille. Ennakkoon ostettuna maistelutipat ovat -10 %.

Turun olut- ja viskimessut
Turun Messukeskuksessa 29.–30.11.2019

Ensimmäistä kertaa Turussa järjestettävät kaksipäiväiset Olut- ja viskimessut tuovat oluet ja viskit messukeskukseen. Järjestäjä hakee tapahtumaan mukaan mikropanimoita, panimoita, viskienja oluiden maahantuojia ja viskitislaamoja. Päivälippu perjantaina 20 €, lauantai 25 € ja kahdenpäivän lippu 40 €.  Ikäraja tapahtumaan on 20 vuotta.

Joulukuu

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Rakastatko viiniä tai olutta?

Juoma-asiantuntijamme Mikko suunnittelee tastingtin toiveidenne mukaan – kurkkaa myös ehdotukset teemoihin!

Tilaa viinitasting kotiin
Beef Wellington

Yhdistä ruoka ja viini!

Keittiömestarimme luo teille upeimman menun kahden hengen illalliselle tai isoihin juhliin. Tilaa kokki kotiin, keskity itse juhlimiseen.

Kokki kotiin -palvelu
Kokkikoulu on pikkujoulujen ohjelmaa parhaimmillaan.

Mestarin oppiin

Oletko aina halunnut oppia täydellisen pihvin paiston tai kalan fileeraamisen? Tai punaviinikastikkeen teon?

Kokkikoulu
By | 2019-12-28T14:21:18+00:00 maaliskuu 19th, 2016|Viini|Kommentit pois päältä artikkelissa Viinitapahtumat 2019