Kahvidrinkki Grand Marnier

Kahvidrinkki on erinomainen jälkiruoka tai erityinen herkku kahvihetkeen. Tämä appelsiinin maustama kahvi on erityisen tuoksuva ja herkullisen appelsiininen. Kermavaahtopilvi sitoo appelsiinin aromit kahvin paahteisuuteen – käytä mieluusti tummapaahtoista pehmeäaromista kahvia!

Kahvidrinkki Grand Marnier – ohje

4 cl Grand Marnieria
noin 1, 5 dl kuumaa kahvia
noin 4 rkl löysää kermavaahtoa (noin senttimetrin kerros)
Appelsiininkuorta koristeluun

Lämmitä lasi kuumalla vedellä ja kaada vesi pois. Laita lasiin kuuma kahvi ja Grand Marnier, sekoita. Valuta kermavaahto kahvidrinkin pinnalle varovasti lusikalla. Lisää appelsiininkuorisuikaleet varovasti kermavaahdon pinnalle. Tarjoile heti.

Appelsiinin aromaattisuus sopii paahteisuuteen

Appelsiininkuoren öljy on yllättävän voimakkaan tuoksuista, joten tämä juoma todella tuoksuu makean raikkaalle ja hedelmäiselle. Aasiasta kotoisin oleva appelsiini mainitaan kiinalaisessa kirjallisuudessa jo noin 300 eaa. Oranssia hedelmää onkin viljelty Kiinassa jo tuhansia vuosia. Portugalilaiset kauppiaat toivat 1400-luvulla kauppamatkoiltaan appelsiinin Eurooppaan, ja siihen ihastuttiin välittömästi.

Jotkin kahveista tuoksuvat appelsiininkukalle, joten kahvin ja appelsiinin yhdistäminen on varsin luontevaa. Appelsiinin makea hedelmäisyys sopii kahvin paahteisuuteen ja hedelmäisiin aromeihin.

Grand Marnier

Grand Marnier on konjakkipohjainen appelsiinilla maustettu vahva likööri, siinä on  alkoholia noin 40 %. Liköörin kehitti Alexandre Marnier-Lapostolle vuonna 1880. Liköörin hyvin pehmeän paahteinen, mausteinen appelsiinin maku on klassinen yhdistelmä niin suklaan kuin kahvinkin kanssa. Likööriä käytetään paljon sekä ruokien mausteena että erilaisten juomasekoitusten osana.

Tutustu myös palveluihimme

Beef Wellington

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Tutustu kokki kotiin -palveluun
cocktail_koulu_herkkukasari

Opi cocktail-koulussa
Cocktail-koulu on täynnä makuja, värejä, jään poltetta ja sitruunan potkaisua. Opit asiantuntijan opastuksella erilaisia drinkinvalmistamisen tekniikoita.

Lue lisää cocktail-koulusta
By | 2019-02-11T17:40:33+00:00 joulukuu 6th, 2017|Drinkit|0 Comments