Blossa 2018 – sitruunaa ja yrttejä Italian auringon alta

Blossa 2018 on tänä vuonna raikas ja yrttinen, sen inspiraationa on Italian elämänmyönteinen fiilis, auringon alla kypsyneet sitruunat ja raikkaat klassiset yrtit. Erityistä on miellyttävä raikkaus, joka korostuu, jos glögin rohkenee tarjota jäiden kera kylmänä. Blossalle tyypillisesti glögi tarjottiin myös lanseeraustilaisuudessa sekä kylmänä että kuumana. Arviointiimme osallistui viiniasiantuntija, glöginkarsastaja ja ennakkoluuloton kokeilija!

Välimerensininen ja sitruunankeltainen pullo lennättää ajatuksen kesämaille.

blossa_2018
blossa_2018_yrtit

Blossa 2018 on raikas glögi

Ulkonäkö

Blossa 2018 on melko hailukan keltainen ja samea. Väri ei ole tänä vuonna Blossan paras puoli – tosin viime vuoden mangoinen Blossa oli ehkäpä parhaillaan juuri tuoksun ja ulkonäön suhteen.

Tuoksu

Blossa 2018 tuoksuu kylmänä miellyttävän raikkaalta ja melko voimakkaaltakin: sitruunan ja yrttien hyvin tuoreat aromit korostuvat. Kuumana glögimäiset piirteet tulevat puolestaan esiin ja tutut joulumausteet nousevat höyryävästä juomasta, mutteivat niinkään makeina vaan neilikkaisen terävinä. Kypsän sitruunan tuoksu on tunnistettava.

Blossa 2018 sopii erinomaisesti kylmäksi alkumaljaksi.

Maku

Maku on tuoksun kaltainen. Kylmänä raikas, mutta totutusti kuitenkin glögimäisen makea. Basilikan, timjamin ja rosmariinin maut tekevät mausta yllättävänkin kesäisen – ja nimenomaan yrttien tuoreen vivahteen ansiosta. Blossa 2018 on sopivasti makea. Kylmänä suosittelemmekin tarjoamaan Blossa 2018:n jäiden kera on the rocks -lasista. Koristeiksi sopivat silloin sitruunan viipale ja tuore basilika. Kylmänä aromien herkimmätkin piirteet nousevat esiin.

Kuumana juoma muuttuu: yrtit jäävät hieman taka-alalle, sitruuna saa kypsemmän vivahteen ja joulumausteet korostuvat. On makuasia, pitääkö siitä enemmän kylmänä vai kuumana. Mielestämme tämän vuoden sekoitus on selkeästi viimevuotista onnistuneempi.

Kuumana glögimäiset ja tutummat joulumausteet korostuvat.

Pullo ja etiketti

Olemme tottuneet odottamaan Blossalta maailmanympärysmatkan terveisiä joulun odotukseen – se toteutuu etikettiä myöten. Turkoosi pullo, jossa on lainattu myös Italian lipun värejä, on takuulla helppo löytää Alkon hyllystä jouluisempien tuotteiden joukosta.

Glögi kuin Amalfin rannikolla tarjottu Limoncello.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

herkkukasari

Avullamme järjestät juhlat helposti: saat toiveidesi menun ja voit itse keskittyä juhlimaan.

Kokki kotiin -palvelu
Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Viininmaistelu asiantuntijan johdolla on antoisaa – ja saat itse valita teeman.

Viininmaistelu
By | 2019-04-30T15:30:46+00:00 syyskuu 21st, 2018|Drinkit, Viini|0 Comments