Blogi 2018-01-18T15:21:20+00:00

Viimeisimmät postaukset

  • Sienestys on muuttunut

Parhaat ruokasienet

marraskuu 3rd, 2019|0 Comments

Käytän Herkkukasarissa pääsääntöisesti viittä ruokasientä: kantarellia, suppilovahveroa, mustatorvisientä, herkkutattia ja vaaleaorakasta. Tänä vuonna saimme kerättyä ruokasieniä vasta hyvin myöhään [...]

Baskimaan keittiö on maailman parhaita

syyskuu 16th, 2019|0 Comments

Baskimaan keittiö on kiinnostanut minua jo vuosia, olenkin vieraillut alueella muutaman kerran. Baskimaan huikea ruokakulttuuri todentuu vaikkapa siinä, että [...]

Sienestys – keittiömestarin ajatuksia

syyskuu 15th, 2019|0 Comments

– Viekää se hirviö pois!, kajautti mammani sieniretkellä, kun olin 4-vuotias. Olin jo tuolloin innokas, tarkkasilmäinen ja nopeajalkainen sienestäjän [...]

  • maderuokia

Maderuokia paukkuvien pakkasten aikaan

tammikuu 20th, 2019|0 Comments

Maderuokia valmistetaan perinteisesti talvella kylmien vesien aikana, jolloin kalan maku on parhaimmillaan. Mikäli et itse käy madepilkillä, löydät madetta [...]

  • mita_viinia_hirvelle_herkkukasari

Mitä viiniä hirvelle?

lokakuu 13th, 2018|0 Comments

Se mitä viiniä hirvelle valitsemme, vaihtelee ruoan voimakkuuden ja lisukkeiden mukaan. Yhdistävä piirre hirviruoille on kuitenkin voimakas riistainen maku, [...]