“A recipe has no soul.
You, as the cook, must bring soul to the recipe.”
– Thomas Keller
Yhdysvaltoja kuvailee hyvin usein käytetty ‘Melting Pot’ termi, tämä pätee ruoan kuin lukuisien muiden asioidenkin osalta
Alkujaan Yhdysvaltojen ruoka kulttuurin pohja rakentui Eurooppalaisten sekä paikallisväestön ruokien pohjalta. Yhdysvaltojen laajentuessa Länteen, tulivat mukaan myös lisää Espanjalle sekä erityisesti Mexicolle ominaisia raaka-aineita, ruokia sekä ruoanvalmistusmenetelmiä.
Yhdysvaltojen ruokakulttuurin moninaisuus avaa ovet moneen maailmaan, jonka lisäksi eri maille ominaisista ruoista tehdään jatkuvasti uudenlaisia tulkintoja, joka entisestään lisää elämyksien ja tarjonnan määrää.
Menu:
Kurpitsa-sahramirisottoa
Perinteistä Caesarsalaattia
Jättikatkarapu-mango cheviche
***
Pihvi naudan sisäfileestä (200 g, Beef Tenderloin steak), Lime-chilimaustevoita ja itse tehdyllä barbeque kastikkeella glaseerattuja kauden kasviksia
***
Suklaabrownieta, itse valmistettua kinuskia ja karhunvatukkahilloketta
—
Menun hinta: 130 euroa / osallistuja
*Halutessanne pääruoan liha voidaan vaihtaa toiveidenne mukaiseksi (esim. Entrecote, rasvareunapihvi, naudan kuve)*
Jos olette kiinnostuneita viininmaistajaisista, niin toteutamme mielellämme Yhdysvaltalaisten viinien ympärille rakennetun viinintastingin ruokailunne yhteydessä.
Raikkautta aterian aloitukseen alkucocktailista!
