Irish coffee – kahvidrinkkien kuuma suosikki

Irish Coffee valmistetaan nimensä mukaisesti irlantilaisesta viskistä. Lisäksi tarvitset vain hyvää vahvaa kahvia, fariinisokeria ja kuohukermaa. Kahvin karvaus, sokerin makeus, viskin terävyys ja kerman täyteläisyys kietoutuvat täydelliseksi kokonaisuudeksi, joka on miellyttänyt juoman nauttijoita jo vuosikymmeniä.

Hyvän Irish Coffeen valmistuksessa tärkeintä on laadukas, pehmeä ja tarpeeksi vahva kahvi. Parhaimman Irish Coffeen olemme varmasti nauttineet ystävämme luona: hän jauhoi kahvipavut itse ja keitti laadukkaan kahvin juoman pohjaksi. Tuore kahvi teki juomasta upean!

Kokeile siis rohkeasti tummapaahtoista kahvia tähän juomaan (paahtoaste 4 tai 5). Esimerkiksi Nordquist valmistaa useita Irish Coffeehin sopivia kahvilaatuja.

Perinteisesti Irish Coffee tarjoillaan jalallisesta kuumajuomalasista. Voit toki käyttää myös muuta kuumajuomalasia, kuten glögilasia tai kaunista mukia. Joskus olemme myös tarjonneet Irish Coffeen miniversioina osana jälkiruokaplatteria, jolloin olemme tarjoilleet sen espressokupista.

Irish Coffee – ohje

4 cl irlantilaista viskiä
noin 1, 5 dl kuumaa kahvia
1–1,5 rkl fariinisokeria
noin 4 rkl löysää kermavaahtoa (noin senttimetrin kerros)

Lämmitä lasi kuumalla vedellä ja kaada vesi pois. Laita lasiin kuuma kahvi ja sokeria makusi mukaan. Sekoita hyvin. Lisää irlantilainen viski ja sekoita. Valuta kermavaahto juoman pinnalle varovasti lusikalla. Tarjoile heti.

Irish Coffeen tarina

Tarinan mukaan Irish Coffee syntyi Limerickissä vuonna 1943 Joe Sheridanin keksimänä: Atlantin ylittävät lennot tehtiin suurilla vesitasoilla ja matkustusaika oli vajaa vuorokausi. Matkustajat kuljetettiin vielä hyytävällä merellä pienellä veneillä satamaan, jolloin he olivat kylmissään.

Shannonin kaupungissa kokkina työskennellyt Joseph Sheridan oli tapansa mukaan vastaanottamassa matkustajia ja halusi miellyttää amerikkalaisia tulijoita. Heille ei oikein maistunut irlantilaisten itsensä suosima tee, joten Sheridan tarjoili heille kahvia. Kylmää torjumaan hän lisäsi juomaan vielä tujauksen viskiä.

Siitä tuli ravintolan erikoisuus, ja sodan jälkeen yhden matkustajan palattua kotiinsa San Franciscoon hän innostui kaverinsa ravintolassa, Buena Vista Cafeessa, kokeilemaan juomaa uudestaan. Oikea maku ei löytynyt heti, mutta kun kaverukset käyttivät juomasekoitukseen nimenomaan irlantilaista viskiä, tuttu Irish Coffeen maku löytyi.

Nykyään Buena Vista Cafeessa tarjoillaan kiireisenä päivänä jopa 2 000 Irish Coffeeta.

Tutustu myös palveluihimme

cocktail_koulu_herkkukasari

Opi cocktail-koulussa
Cocktail-koulu on täynnä makuja, värejä, jään poltetta ja sitruunan potkaisua. Opit asiantuntijan opastuksella erilaisia drinkinvalmistamisen tekniikoita.

Lue lisää cocktail-koulusta
Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
By | 2019-04-30T15:48:08+00:00 joulukuu 10th, 2016|Drinkit, Gastronomian historia|0 Comments