Kanelinen kahvishotti

Kahvishotti on aromaattinen pikkujättiläinen. Shotti täyttää makuaistin kanelin pehmeän makealla mausteisuudella ja vodkan lempeällä potkaisulla, jonka kermavaahtohuntu pehmentää. Kahvishotti sopii erinomaisesti jälkiruoaksi.

Kahvishotti sopii erinomaisesti jälkiruoaksi.

Kahvishotti – ohje

2 cl vodkaa
4 cl kuumaa kahvia (tummapaahteista)
1,5 cl kanelisiirappia
noin 1 rkl löysää kermavaahtoa (noin senttimetrin kerros)
Kanelitanko koristeluun

Lämmitä reilunkokoinen snapsilasi kuumalla vedellä ja kaada vesi pois. Laita lasiin kuuma kahvi ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää vodka ja sekoita. Valuta kermavaahto kahvishotin pinnalle varovasti lusikalla. Koristele ja tarjoile heti.

Tähtianis voimistaa herkullisen makeaa kanelin aromia.

Kanelisiirappi

1,5 dl vettä
1 dl sokeria
2–3 kanelitankoa
(1 tähtianis)

Mittaa vesi ja sokeri pieneen kasariin ja lisää kantelitanko. Kiehauta. Jatka siirapin keittämistä 5-8 minuuttia, kunnes se alkaa paksuuntua. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään, joten sitä ei pidä keittää liian pitkään. Voit testata siirapin paksuutta tipauttamalla sitä pienen tipan kylmään veteen. Kun siirappi on valmista, se paksuuntuu kylmässä vedessä.  Voit myös halutessasi lisätä kahvishotin siirappiin tähtianista. Tähtianis voimistaa herkullisen makeaa kanelin aromia.

Tutustu myös palveluihimme

Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
cocktail_koulu_herkkukasari

Opi cocktail-koulussa
Cocktail-koulu on täynnä makuja, värejä, jään poltetta ja sitruunan potkaisua. Opit asiantuntijan opastuksella erilaisia drinkinvalmistamisen tekniikoita.

Lue lisää cocktail-koulusta
By | 2019-04-30T15:34:49+00:00 joulukuu 10th, 2017|Drinkit|0 Comments