Lampaankare bearnaise-kastikkeella

Lampaankare on näyttävä, tuoksuva ja erittäin maukas liharuoka, eikä sen valmistaminenkaan niin vaikeaa ole. Yrttinen marinadi sopii lampaaseen hienostuneesti ja kun kareen kypsentää kokonaisena liha jää suussasulavan meheväksi.

Lampaankare bearnaise-kastikkeella (4 henkilölle)

1–1,5 kg lampaankaretta
2 punttia tuoreita yrttejä (esim. timjamia, basilikaa ja persiljaa)
puolikas pienestä valkosipulinkynnestä
2 dl öljyä
1 tl hienoa merisuolaa
2–3 rkl karkeaa merisuolaa (maun mukaan)
ripaus mustapippuria
voita

Laita hieman hienonnetut yrtit, pilkottu valkosipuli, hieno merisuola ja mustapippuri kulhoon. Valuta joukkoon öljy ohuena nauhana ja poraa sauvasekoittimella samalla tasaiseksi. Laita lampaat lasivuokaan ja mausta yrttiöljyllä sekä karkella merisuolalla jokapuolelta. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Paista lampaankareisiin kunnon väri voissa kuumalla pannulla. Kun olet saanut värin joka puolelle, laita lihaan lihamittari keskelle kareen sivusta. Ole tarkkana, ettei lihamittari osu luuhun! Laita kareet uuniin 200 asteeseen. Liha on sopivan kypsää, kun mittari näyttää 58 astetta. Anna lampaankareiden vetäytyä foliossa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa kareet annospaloiksi niin, että jokaiseen palaan tulee kaksi luuta. Leikkaaminen on helppoa, kun löytää luiden välistä nivelkohdan. Jos veitsi ei siis mene helpolla läpi, älä runno turhaan vaan kokeile löytää nivelkohta veitsellä.

Bearnaise-kastike

Mausteliemen voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Bearnaise-kastike valmistuu nopeasti ja sen tekeminen kannattaa aloitta, kun lampaat ovat uunissa muutamaa astetta vailla valmiit.

Mausteliemi:
3 pientä salottisipulia
2 dl valkoviinietikka
1 dl kuivaa valkoviiniä tai vettä
muutama kokonainen valkopippuri

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kasaan kunnes jäljellä on noin puolet.

Bearnaise-kastike:
7 rkl maustelientä
5 keltuaista
250-300 g voita sulatettuna
2 rkl kuivattua rakuunaa tai tuoretta silputtuna

Sekoita metallikulhossa keltuaiset ja mausteliemi keskenään. Laita kulho vesihauteeseen. Kuumenna hetki koko ajan vatkaten ja lisää sulatettua voita ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.  Varo, ettei kastike kuumene liikaa, koska siitä tulee silloin kokkelia.  Mausta rakuunalla ja ota kulho pois vesihauteesta. Tarkista maku.

Tarjoa lampaankare ja bearnaise-kastike esimerkiksi paistettujen rosmariiniperunoiden ja paahdettujen salottisipulien sekä kirsikkatomaattien kera.

Tutustu myös palveluihimme

Kesäjuhlat – myös kasvislisukkeet valmistetaan grillissä

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Tutustu kokki kotiin -palveluun
Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
By | 2019-04-30T15:43:18+00:00 huhtikuu 7th, 2017|Ruoka|0 Comments