Mitä kokki kotiin maksaa?

Kokki kotiin -palvelumme kautta illallinen kymmenelle tulee noin puolet edullisemmaksi kuin ravintolassa, kun aterialla nautitaan myös viiniä. Kotitalousvähennyksen vaikutus  ja viinien omakustannehinta yllättävät positiivisesti. 

Annamme aina hinta-arvion illallisesta etukäteen. Mahdollisimman tarkkaa hinta-arviota varten meidän tulisi tietää henkilömäärä, juhlien järjestämispaikka ja ajatus menusta. Kokki kotiin -palvelun hinta muodostuu käytetystä työajasta ja raaka-aineiden kustannuksista.

Esimerkki Kokki kotiin -palvelun budjetista

10 hengelle 480-580 €
6 hengelle
 290–390 €
Tällä summalla luomme jo useamman ruokalajin upean illallisen. Hinnat ovat esimerkkejä ja sisältävät työnosuuden ja raaka-aineet. Hinnassa on huomioitu kotitalousvähennys (saat vähentää verotuksessa työnosuudesta 50 %).

Viinit ja muut alkoholitarjoilut

Viinit hankitaan omakustannehintaan Alkosta, koska meillä ei ole anniskelulupaa. Käytännössä säästät siis huimasti ravintolahintoihin verrattuna. Voit ostaa viinit itse suosituksemme mukaisesti tai voimme noutaa ne puolestasi.

“Minulle tuli yllätyksenä, että kokki kotiin -palvelu
olikin niin paljon halvempi kuin ravintola.”
– Syntymäpäiväsankari Laitilasta

Mistä kokki kotiin -palvelun hinta muodostuu?

Henkilömäärän perusteella laskemme, kuinka paljon raaka-aineista tarvitaan ja arvioimme työajan. Isommille seurueille kokki kotiin -palvelu on edullisempaa henkeä kohden, koska työaika ei kasva huomattavasti vaikka illallinen valmistettaisiin kuudelle hengelle eikä vain kahdelle, kun ammattilainen on puikoissa.

Raaka-aineet vaikuttavat tietysti myös yksityiskokin valmistaman aterian hintaan. Jauheliha on edullisempaa kuin marmoroitunut filee ja norskilohi edullisempaa kuin merikrotti. Lisäksi raaka-aineiden hinta vaihtelee päivittäin: pyrimme hyödyntämään sesongin tuoreet – ja edulliset – raaka-aineet aina jo menuehdotuksia miettiessämme. Ja ostoksia tehdessämme käytämme hankintapaikkoja, jossa hinta-laatusuhde on paras.

Menun laajuus ja luonne vaikuttavat myös hintaan. Usein valmistamme asiakkaidemme toiveesta kolmen tai neljän ruokalajin menun, mutta pidemmänkin kaavan menuja, viiden tai vaikka kahdeksankin ruokalajin kokonaisuuksia valmistamme mielellämme. Pitkissä illallisissa on aina erityistä juhlavuutta ja silloin melkeinpä aina suosittelemme myös tarjoiluapua. Kun hovimestarimme huolehtii tarjoilusta, juhlaväki saa todella nauttia illallisesta täysin.

Työmäärään vaikuttaa myös se, että toiset ruoat ovat monimutkaisempia ja aikaa vievempiä valmistaa kuin toiset. Pihvit paistuvat nopeasti kun taas kolmeen kertaan kypsynnetyt ranskanperunat ja tuplaleivitetyt kalat vievät huomattavasti enemmän aikaa.

Keittiön koko ja varustelu vaikuttavat meidän työskentelyyn, ja siksi tiedustelemme aina lisätietoja. Jos keittiö on kovin pieni, suosittelemme aina menuta, jonka valmistaminen onnistuu pienemmässäkin tilassa. Vastaavasti jos tiedämme, että keittiössä on runsaasti laskutilaa ja siellä sekä erikoisuuni että 5-paikkainen kaasuliesi, voimme suunnitella menusta moninaisemman.

Kun hovimestarimme huolehtii tarjoilusta,
juhlaväki saa todella nauttia illallisesta täysin.

Tutustu myös palveluihimme

Herkkukasarin kokki kotiin -palvelu

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Kokki kotiin -palvelu
Kokkikoulu on pikkujoulujen ohjelmaa parhaimmillaan.

Kokkikoulu
Kun illanviettoon halutaan myös ohjelmaa, kokkikoulu on asiakkaidemme suosikki. Haluatko oppia paistamaan täydellisen pihvin tai kalan fileoinnin?

Kokkikoulu
Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Viininmaistelu
By | 2019-04-30T15:23:22+00:00 maaliskuu 24th, 2016|Herkkukasari, Herkkukasarista|0 Comments