Prosecco – kuohuviinin tie sydämiimme

Kuluttajien vaikutus ja trendien viinintuotantoon on huomattavaa. Viinintekijät haluavat pysyä muuttuvien trendien mukana istuttamalla palstoilleen esimerkiksi trendilajikkeita kuten Rieslingia ja Pinot Noiria. Myös kuohuviinien markkina on tuonut esille muutamia hauskoja esimerkkejä trendien luomisesta – ja niiden ylläpidosta. Mitä sinä siis juot – ja ennen kaikkea miksi?

Proseccon suosion syöksähdys

Proseccon kohdalla hieman pysyvämmän trendin luominen onnistui, ja se on tällä hetkellä maailman myydyin kuohuviini. Tämän aseman prosecco vei samppanjalta jo vuonna 2013. Alunperin prosecco oli makeaa ja omenaisen raikasta valkoviiniä, kun viiniin lisättiin kuplat, se saavutti kansainvälisen suosion. Syy proseccon suosioon on osaltaan varmastikin sen päärynäisen hedelmäinen sekä raikas maku ja kohtuullinen hinta.

Prosecco on tällä hetkellä
maailman myydyin kuohuviini.

Prosecco on kuitenkin ennen kaikkea erinomaisesti tuotteistettu joka tilanteen juomaksi. Sille on onnistuttu luomaan mielikuva loistavana kippistelykuohuvana suurellekin joukolle, toisaalta DOC- ja DOCG -merkinnät viestivät sen laadusta.  Prosecco sopii jopa ruokapöytään joidenkin hieman tulisempien, viimevuosina niin suosittujen, ruokien kumppaniksi hedelmäisyytensä ja pehmeytensä tähden.

Prosecco on Aperol Spritzin raaka-aine.

Proseccon maailmanvalloitusta tuettiin jälleen suunnitellusti muutama vuosi sitten nostamalla kesään sopivat virvoittavat spritz-juomasekoitukset kaikkien tietoisuuteen. Spritzit, joihin käytetään tietenkin proseccoa.

Proseccon lisäksi jäisiä kuohuviinejä

Sampanjamaailman huipulta voi nostaa esille esimerkin trendin luomisesta ja sen myymisestä kuohuvien ystäväville: Moët & Chandon lanseerasi maailman ensimmäisenä samppanjan, joka kuuluu nauttia jäiden kera, Moët & Chandon Ice Imperialin. Tämä melko makea viini valkoisessa pullossa nousi makeiden viinien ystävien suosioon ja kohta J.P. Chenet ja Freixenet seurasivat perässä. 2014 lanseerattu J.P. Chenet Ice Edition nousikin Alkon myydyimpien kuohuviinien joukkoon jo vuonna 2015.

Nyt voidaan kuitenkin sanoa, että tämä jäi yritykseksi. Toisin kuin proseccon maailmanvalloitus.

Proseccoa lasiin!

Elusìa Prosecco Extra Dry

Prosecco on kuiva ja tyypillisesti keskihapokas. Aromeista löydät päärynää ja aprikoosia. Viini on parhaimmillaan seurustelujuomana tai hyvin kevyiden ruokien kuten salaatin kanssa tarjottuna.
Alkosta 15,98 €

Tutustu myös palveluihimme

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Tutustu kokki kotiin -palveluun
By | 2019-12-29T14:08:39+00:00 joulukuu 30th, 2016|Viini|0 Comments