Blossa 2017 on mangopommi

Blossa 2017 glögi on tänä vuonna räväkän keltainen ulkoasultaan ja makumaailma tulee Intiasta. Maku rakentuu mangon hedelmäisyyden ympärille ja perinteisten joulumausteiden lisäksi siinä on ripaus Intian syviä makuja. Herkkukasarin viiniasiantuntija Merle Lipponen pääsi maistamaan Blossan vuosikertaglögin etujoukoissa tämän vuotisessa Mikä Viini! -tapahtumassa Helsingissä.

Blossa 2017 on valmistajan mukaan väriltään hennon vaalean keltainen. Sen maku on eksoottisen mangoinen ja appelsiininen.  Mausteisuudesta löytyy inkiväärinen, kardemummainen ja hennon kanelinen aromi. Ehkäpä pirtein piirre Blossassa on pieni chilin potkaisu, missään nimessä se ei ole kovin raju.

“Blossalta on lupa odottaa laatua.
Blossan alkoholiton glögi
on alkoholittomista paras.”

Jos jokin hätkähdyttää niin keltainen ulkokuori Bollywoodin henkeen: Suomen joulussa tämä pakkaus erottuu. Se onkin varsin helppo poimia mukaan Alkon hyllystä. Blossa toimisi ehkä hauskana talvikauden piristäjänä ja inspiraationa eksoottisiin pikkujoulujuhliin.

“Blossa 2017 on tänä vuonna valitettavan vaisu.
Kokeile sen sijaan Blossa 1917 -glögiä
suklaakakun kanssa. “

Blossa 2017 - Merle Lipponen arvioi

Herkkukasarin viiniasiantuntija Merle Lipponen maisteli Blossa 2017 -glögin Mikä Viini! -tapahtumassa syyskuussa.

Blossa 2017 – Viiniasiantuntija Merle Lipposen arvio

Maku

Tästä glögistä ei saa joulufiilistä tekemälläkään: mausta puuttuu lämpö ja syvyys, jonka haluaisin glögissä olevan. Mangon maku korostuu, mausteisuutta on myös – mutta kyllä tämä on enemmän mangomehua. Chilin maku on todella hento, ei tuo riittävästi twistiä. Olen jopa hieman pettynyt tämänvuotiseen Blossaan – jo isoäitini on opettanut minut tuntemaan alkoholittoman Blossan vuosia sitten ja sikäli olisin halunnut pitää tästä.

Pakkaus ja fiilis

Onhan pakkaus tosi räväkkä! Ja sillä ei luoda perinteistä joulutunnelmaa, joten sikäli on onnistunut: mangoa päällä, mangoa sisällä. Olen itse perinteisemmän linjan ystävä.

Blossa 2017 -pullot

Blossa on myynnissä Alkoissa 9.10.2017 alkaen.
Hinta 13,90 €
Sokeria 115 g/l
Alkoholia 15 %

Blossa 2017 on Altian tuote. Pohjoismaiden ja Baltian johtavan alkoholijuomayrityksen juuret ovat Nurmijärven Rajamäellä vuonna 1888 perustetussa yhtiössä.

Tutustu myös palveluihimme

Jäiden kera tarjottu kuohuviini.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
Beef Wellington

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Tutustu kokki kotiin -palveluun
By | 2019-04-30T15:40:38+00:00 syyskuu 28th, 2017|Viini|0 Comments