Perunaleipä on päältä ihanan rapea ja sisältä mehevän pehmeä. Perunamuusin lisääminen taikinaan pitää leivän kauemmin tuoreena, eli ota tästä lähtien talteen perunamuusin tähteet, jotka ovat jääneet päivälliseltä ja käytä ne hyödyksi. Perunaleipä on myös helppo ja nopea tehdä, koska taikinaa ei paljoa tarvitse vaivata.

Perunaleipä:

7,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl hienoa merisuolaa
2 rkl pehmennyttä voita + hieman voita vuoan voiteluun
1 pussi kuivahiivaa
2,5 dl perunamuusia
2,5 dl lämmintä vettä

Tee näin:

Voitele noin 1,5 l  leipävuoka voilla. Sekoita keskenään vehnäjauhot, hiiva ja hieno merisuola kulhossa. Nypi pehmennyt voi jauhoseokseen. Lisää joukkoon perunamuusi ja sekoita kunnolla. Tee seoksen keskelle kolo ja kaada lämmin (+42 ) vesi sinne. Sekoita ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta kokonaan. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta noin vuoan pituinen patukka ja nosta se voideltuun vuokaan. Anna leivän kohota liinan alla lämpimässä noin puoli tuntia. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia uunin keskitasolla.

Tutustu myös palveluihimme

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja viiniasiantuntijamme Merle paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.