Tallinnan ravintolat – ravintola-alan ammattilaisen vinkit lomailijalle

Tallinnan ravintolat ovat uskomattoman moninaisia, runsauden pula iskee helposti pariksi päiväksi Tallinnaan suuntaavalle. Listasin muutaman suosituksen omia suosikkiravintoloita Viron pääkaupungissa, tuossa kuhisevassa ravintolaelämän keskuksessa!

Ribe

Jos sinun pitää valita Tallinnan ravintoloista yksi, valitse Ribe. Keittiömestari Radoslav Mitro luotsannut ravintolaa vuodesta 2014 alkaen. Alunperin Slovakiasta tulevalla Mitrolla on laajaa kansainvälistä kokemusta muun muasta Lontoon Michelin-ravintoloista ja maineikkaasta Nomasta.

Ribessa Mitro tekee tyylipuhdasta, sesongin huomioivaa ruokaa, jossa on viitteitä niin klassisesta ranskalaisesta kuin modernista skandinaavisesta tyylistä. Keittiön taso on eittämättä kova. Ribessa kannattaakin ehdottomasti nauttia maistelumenu viinipaketteineen, hintakaan ei päätä huimaa. Valitsin 7 ruokalajin tastingmenun viineineen ja se maksoi 78 €. Sain täällä myös yhden parhaista viinikokonaisuuksista pitkään aikaan – viinit ja ruoat on sovitettu taidokkaasti yhteen.

“Jutellessani Radolle hänen
todellinen rakkaus
ammattia kohtaan välittyi.
Palaan varmasti Ribeen.”

Riben palvelu on hiottua ja henkilökohtaista. Ravintolasali on viihtyisä, pelkistetyllä otteella sisustettu. Hienostuneen pelkistetty kattaus on suunnitteltu näyttämöksi ruoille.

Mitä Todella kovan tason fine diningia
Hinta hämmästyttävän edullinen, 7 ruokalajin tastingmenu viineineen 78 €
Erityistä Henkilökohtaista huippupalvelua ja upeat viinit ruoille
Restoran Ribe, Vene 7

Art Priori

Art Priori sijaitsee vanhassa kaupungissa, ravintolan palveluiden lisäksi on tarjolla myös taidetta. Ravintolassa onkin varsin hienostunut tunnelma. Söin lounaaksi punajuurigazpachoa, joka tarjoiltiin hienostuneesti: lautasella oli kaunis, jopa taiteellinen, asetelma villiyrttejä ja punajuurta, itse keittoliemi kaadettiin pöydässä lautaselle. Kiva säväys!

“Kekseliäillä pikkujipoilla
Art Priorin palvelu jäi mieleen.”

Ruoka oli viiltävän tyylikästä, uskallan suositella kokeilemaan myös illan á la carte -menua. Palvelu ei ollut läheskään niin lämminhenkisen henkilökohtaista kuin Ribessä, mutta täysin virheetöntä. Ravintola on tyylikäs – täällä on täysin toinen tunnelma kuin ruuhkaisilla pikkukaduilla turistisesongin aikaan.

Mitä Hienostunutta fine diningia fiinissä ympäristössä
Hinta Lounas noin 10–15 €, pääruoat 16–25 €
Erityistä Rauhallinen terassi
Art Priori, Olevimägi 7

Kohvik Rukis

Aamiaisravintolaksi suositan Kohvik Rukista Viru-kadulla. On mahtava aloittaa päivä istuskelemalla pehmeällä sohvalla lehteilemässä á la carte -listalta aamiaisvaihtoehtoja. Valitsin itse Eggs Benedictin, joka oli taivaallisen maukas. (Henkilökohtainen heikkous kun on Hollandaise-kastike…) Ainoa miinuspuoli tässä kahvilassa on asiakkaan liian pieni mahalaukku: vitriini on täytetty toinen toistaan houkuttelevammilla leivonnaisilla!

“Näen melkein vielä unta
Rukisin vitriineistä
– leivosvalikoima on upea.”

Kohvik Rukisissa on ystävällinen palvelu – ja pöytiin tarjoilu, tottakai! Sisustus on melkoisen hauska, siinä sekoittuu rustiikki maalaisuus ja hieman pompöösi hienostelu. Tyyli on kuitenkin mietitty henkilökunnan asuja myöten.

Mitä A la carte -aamiaista, hulppeita leivonnaisia
Hinta Eggs Benedicte 6,50 €
Erityistä Pöytiintarjoilu, tunnelmallinen sisustus
Kohvik Rukis, Viru 11

Tallinnan ravintolat, joita haluat ehkäpä välttää

Vanhan raatihuoneen nurkilla, ja muualla aivan vanhan kaupungin sydämessä – aivan kuten missä tahansa turistikaupungissa – on valikoima teemaravintoloita, olutpainotteisia pizzaravintoloita ja muita turistipaikkoja. Suosittelen välttämään näitä, ellei ole aivan nälästä huutava seurue ruokittavana. Kävele siis hieman sivummalle ja nauti upeista makuelämyksistä, joita Tallinnan ravintolat sinulle voivat tarjota.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tuomme huippuravintolan luoksesi – me teemme, sinä nautit.

Kokki kotiin -palvelu

Viininmaistelu asiantuntijan johdolla on antoisaa – ja saat itse valita teeman.

Viininmaistelu
By | 2018-10-21T09:13:45+00:00 elokuu 26th, 2017|Ruoka, Viini|0 Comments