Sitruunarisotto rakastaa Rieslingiä

Sitruunarisotto pyöristetään mascarponella ja piristetään sitruunalla. Herkän makuinen risotto on illallisen mieleenpainuva aloitus. Risoton valmistus vie noin 25 minuuttia, mutta kun vierailla on nautittava raikas aperitiivi, odotus ei käy pitkäksi. Ja upealta tuoksuva, raikas alkuruoka palkitsee odottajan.

Sitruunarisotto – suositko vehnäolutta vai valkoviiniäVaalea olut ja valkoviini sopivat sitruunarisotolle ?

Risoton kanssa maistelimme saksalaista kuivaa valkoviiniä Deep Roots Rieslingiä sekä Schneider Weisse -vehnäolutta. Kummankin juoman aromeihin kuuluu vahvasti sitruuna. Ja kyllä – kumpikin toimii erinomaisesti sitruunarisoton kanssa!

Deep Roots Riesling

Tämä viini oli oiva valinta risotolle. Viinin sitruunaiset aromit sopivat risoton sitruunaisuuden kanssa erinomaisesti ja tuntuva hapokkuus pyöristyi mascarponen rasvaisuuden ansiosta loistavaksi kokonaisuudeksi. Deep Roots Rieslingin hinta-laatusuhde on mielestäni erityisen hyvä – viini maksaa alle 12 € Alkossa.

Schneider Weisse

Risoton sitruunaisuus jätti oluen hieman varjoon. Oluessa olisi pitänyt olla hieman enemmän sitruunaista hapokkuutta ja muutenkin hieman aromikkaampi olut olisi sopinut risotolle paremmin. Yksin oluena kuitenkin mielenkiintoinen tuttavuus ja alhainen humalapitoisuus oli minun mieleeni. Olutta kannattaa kokeilla miedommin sitruunalla maustetun ritoton kanssa tai jopa mietojen liharuokien kumppanina. Schneider Weissen hinta Alkossa 4,78 € / 0,5l.

Sitruunarisotto – ohje _MG_3872-001

½ sipuli
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
kuumaa kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
½ prk mascarponea
1 dl parmesaania lastuina
(suolaa)

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa, kunnes se pehmenee. Lisää risottoriisit ja freesaa, kunnes ne ovat läpikuultavia. Älä kuitenkaan ruskista.
Kuumenna noin litra kasvislientä kattilassa. Kaada risoton joukkoon kasvislientä vähän kerrallaan ja anna sen imeytyä, lisää myös viini.  Sekoittele risottoa usein kypsentämisen aikana, anna kiehua miedolla lämmöllä.
Keittoaika on noin 18-23 min. Seuraa risoton kypsyyttä lopussa, älä keitä muhjuksi. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste, sitruunanmehu, mascarpone ja parmesan. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Kokeilimme parsakauden kunniaksi vihreää parsaa lisukkeena, mutta parsa jäi hieman sitruunaisten aromien alle.

Tarjoa risotto esimerkiksi paistettujen ravunpyrstöjen kera tai vaikka vokattujen julienne-vihannesten kanssa.Tutustu myös palveluihimme

Kuohuviini kesän juhliin

Järjestä viinitasting
Kutsu ystäväsi ja juoma-asiantuntijamme Mikko paikalle – viininmaistelu yhdessä on rentoa ja opettavaista.

Lue viininmaisteluistamme
Beef Wellington

Tilaa kokki kotiin
Oletko suunnittelmassa illanistujaisia ystäville? Tai lähestyvätkö syntymäpäivät? Tilaa kokki kotiin ja keskity itse juhlimiseen.

Tutustu kokki kotiin -palveluun
By | 2019-04-30T15:55:20+00:00 maaliskuu 22nd, 2016|Ruoan ja viinin yhdistäminen, Ruoka, Ruokasuosikit, Viini|0 Comments