Kuningatarpiirkka on raikkaan kesäinen jälkiruoka, ja se valmistuu helposti ja nopeasti. Tarjoile kuningatarpiirakka kahvinkanssa tai jälkiruokana.

Kuningatarpiirakka – ohje

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 ½ dl mustikoita
2 ½ dl vadelmia
200 g turkkilaista jugurttia
2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä marjat taikinan päälle, jos käytät pakastemarjoja, sekoita niihin 1rkl perunajauhoja. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Nauti ihanan kermaisen vaniljakastikkeen kera, jonka ohjeen löydät Facebook-sivuiltamme.

Kuningatarpiirakka on kesän suosikkileivonnainen.