Viini ja ruoka ovat täydellinen pari, ja kun löydät oikean yhdistelmän, molempien maut nousevat uusiin ulottuvuuksiin. Tässä kirjoituksessa esittelemme muutamia klassikkoviinejä eri puolilta maailmaa, jotka vievät makunystyräsi matkalla maailman ympäri.

Ranska: Bordeaux ja lammas

Bordeaux´n viinialue ranskassa tunnetaan täyteläisistä ja monipuolisista Cabernet Sauvignon- ja Merlot-rypäleistä. Bordeaux´n viinit ovat täydellinen pari punaiselle lihalle, erityisesti lampaalle. Klassinen yhdistelmä on Bordeaux´n viini yrtillä maustettua lampaanfilee, jonka rikkaat ja syvät maut täydentävät viinin tanniinisuutta ja hedelmäisiä vivahteita.

Italia: Chianti ja pasta bolognese

Toscanan sydämessä valmistettu Chianti on yksi italian tunnetuimmista viineistä. Sangiovese-rypäleestä valmistettu Chianti on keskitäyteläinen viini, jossa on hapokkuutta ja kypsiä kirsikan sävyjä. Tämä viini sopii erinomaisesti runsaan ja täyteläisen pasta bologneseen kanssa. Yhdistelmä korostaa sekä ruoan että viinin mausteisuutta ja hedelmäisyyttä.

Espanja: Rioja ja paella

Riojan alueen viinit, erityisesti Tempranillo pohjaiset punaviinit, ovat tunnettuja tasapainostaan ja monipuolisuudestaan. Riojan viini on täydellinen pari perinteisen espanjalaisen paellan kanssa. Riisi, merenelävien, kanan ja chorizon yhdistelmä täydentää viinin marjaisilla ja mausteisilla sävyillä, luoden täydellisen makuelämyksen.

Australia: Barossa Valley Shiraz ja grillattu liha

Australiaan Barossa Valley on kuuluisa täyteläisistä ja intensiivisistä Shiraz viineistä. Näissä viineissä on voimakkaita mustaherukan, pippurin ja suklaan aromeja. Shiraz on täydellinen pari grillatulle naudanlihalle, jonka savuinen ja mausteinen maku täydentää viinin rohkeita makuja

Chile: Carmenere ja Chilen pippuripihvi

Carmenere on Chilen lippulaivarypäle, ja se tuottaa viinejä, jossa on tummia hedelmäisiä aromeja, mausteisuutta ja pehmeät tanniinit. Chilen perinteinen pippuripihvi, ”lomo a la Porbe ”, joka tarjoillaan usein paistettujen kananmunien ja perunoiden kanssa. Täydellinen pari Carmeneren kanssa! Viinin mausteiset ja hedelmäiset vivahteet korostavat pihvin syviä makuja.

Etelä-Afrikka: Stellenbosch Chenin Blanc ja äyriäiset

Etelä-Afrikan Stellenbosch tuottaa upeita Chenin Blanc- viinejä, jossa on raikas hapokkuus, hedelmäisiä aromeja ja kevyt mineraalisuus. Tämä viini on täydellinen pari äyriäisille, kuten grillatulle katkaravuille tai simpukoille. yhdistelmä korostaa sekä viiniä että ruoan keveyttä ja tuoreutta.

Yhdysvallat: Napa Valley Cabernet Sauvignon ja juustot

Napa Valleyn Cabernet Sauvignon on täyteläinen ja voimakas viini, jossa on tummia hedelmiä, vaniljaa ja tammea. Tämä viinin on täydellinen pari vahvoille ja kypsille juustoille, kuten sinihomejuustolle tai cheddarille. Viinin tanniinit ja juuston rasvaisuus luovat täydellisen tasapainon ja makujen harmonian.

Näillä klassikkoviineillä ja heidän täydellisillä ruokapareillansa voit luoda unohtumattomia makuelämyksiä kotona. Jokainen viini ja ruoka yhdistelmä vie sinut makumatkalle eri puolille maailmaa, tuoden esiin sekä viinien että ruokien parhaat puolet. Kokeile näitä yhdistelmiä ja löydä omat suosikkisi!