Loading...

Tule viettämään vauhdikasta päivää yksin, ystävien tai työporukan tykyilijöiden kesken hyvien ruokien ja viinien parissa!

”Palkitsevinta kokkikouluissa on jakaa tietoa ja nähdä se, että on saanut aikaan elämyksen, jossa ihmiset oppivat uusia asioita nauttien samalla yhdessä tekemisestä”

Keittiömestari Pasi Jämä

Kokkikoulu / Viininmaistajaiset – Teemana Italia

Salin- ja Keittiöntervehdykset

Menu:

Parsarisottoa

***

Paahdettua siikaa, itse keitetystä rapuliemestä valmistettua rapukastiketta, kauden kasviksia ja juureksia

***

Madeira Semifreddoa ja mustikkakastiketta

Italia-teemaisessa kokkikoulussa päästään herkuttelemaan Italialle ominaisten ruokien ja viinien pariin. Pääsette perehtymään risoton valmistukseen ja siihen, miten risoton teossa saadaan maun ja kypsyyden osalta onnistunut lopputulos. Pääruoaksi valmistamme siikaa, jonka ympärille kokkikoulu rakentuu kalakoulun muodossa. Keittiössä käydään läpi tuoreen kalan tunnusmerkkejä, kalan fileointi/käsittely, jonka lisäksi pääsette paistamaan kalaa. Jälkiruokana Madeira Semifreddoa; Semifreddo on Italiasta peräisin oleva jälkiruoka, joka on jäädykkeen ja jäätelön välimuoto: Ulkoisesti se muistuttaa jäädykettä, mutta on koostumukseltaan jäätelömäisen pehmeä.

Kokkikoulun aikana merkittävässä osassa on myös annosten suunnittelu sekä niiden visuaalinen toteutus;

”Miten lautasella olevista herkullisista ruoista saa myös silmänruokaa??”

Kokkikoulun olennainen osa on kysymykset, jolloin oppimista tapahtuu mahdollisimman paljon, kysymykset ovat siis tervetulleita ja toivottuja.

Hinnoittelu:

Hinta 120 € / osallistuja

Kokkikoulun hinta sisältää: tarvittavat raaka-aineet, työvälineet, salin ja keittiöntervehdykset, viininmaistajaiset sekä menun kanssa maisteltavista viineistä kootun laatuviinipaketin, jonka kautta pääsette kokemaan konkreettisesti viinin ja ruoan yhdistämisen. Viinit eivät sisälly hintaan.

Kokkikoulu / Viininmaistajaiset – Teemana Baskimaa

Salin- ja Keittiöntervehdykset

Menu:

Zurra Putuna (tomaattipohjainen kalakeitto)

***

Baskimaassa perinteisesti valmistettu pihvi naudan sisäfileestä, konjakki-roquefort-kerma kastiketta, kauden kasviksia ja juureksia

***

Flan De Naranja

Baskimaa-teemaisessa kokkikoulussa päästään nauttimaan Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Baskimaan herkullisista ruoista ja viineistä; Zurra Putunan teon lomassa pääsette seuraamaan kalankäsittelyä keittiömestari Pasi Jämän johdolla. Pääruoaksi valmistettavaa Baskimaan perinnepihviä varten pidetään kokonaiseen naudan sisäfileeseen ja sen käsittelyyn perehtyvä lihakoulu, joka on tämän kokkikoulun keskiössä. Lihakoulussa käydään läpi sitä, mistä tunnistaa laadukkaan lihan, miten kokonainen sisäfile käsitellään, sisäfileen leikkaaminen pihveiksi, sekä pihvin paisto ja liekitys. Jälkiruokana Baskimaan tulkinta Creme Bruleesta, tuttavallisemmin paahtovanukkaasta; Flan De Naranja, jonka raikas appelsiinisuus vie kielen mennessään!

Kokkikoulun aikana merkittävässä osassa on myös annosten suunnittelu sekä niiden visuaalinen toteutus;

”Miten lautasella olevista herkullisista ruoista saa myös silmänruokaa??”

Kokkikoulun olennainen osa on kysymykset, jolloin oppimista tapahtuu mahdollisimman paljon, kysymykset ovat siis tervetulleita ja toivottuja.

Hinnoittelu:

Hinta 130 € / osallistuja

Kokkikoulun hinta sisältää: tarvittavat raaka-aineet, työvälineet, salin ja keittiöntervehdykset, viininmaistajaiset sekä menun kanssa maisteltavista viineistä kootun laatuviinipaketin, jonka kautta pääsette kokemaan konkreettisesti viinin ja ruoan yhdistämisen. Viinit eivät sisälly hintaan.

*Kokkikoulun osallistujamäärä 8-10 henkeä*

Viininmaistajaiset

Viininmaistajaiset

Uusi-Seelanti

Parsa

Ankka

Kuha

Lammas

Juusto

Viininmaistajaisissa yhdistämme Uuden Seelannin viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.

Viininmaistajaisten hinta on 40 euroa / osallistuja.

Hinta sisältää viiniasiantuntijan palvelut, viinikuvaukset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat. Hinta ei sisällä viinejä.

Viininmaistajaiset

Yhdysvallat

Maissi

Rapu

Bataatti

Entrecote

Lime

Viininmaistajaisissa yhdistämme Yhdysvaltojen viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.

Viininmaistajaisten hinta on 40 euroa / osallistuja.

Hinta sisältää viiniasiantuntijan palvelut, viinikuvaukset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat. Hinta ei sisällä viinejä.

Viininmaistajaiset

Etelä-Afrikka

Kurpitsa

Sorsa

Mäti

Peura/Hirvi

Suklaa

Viininmaistajaisissa yhdistämme Etelä-Afrikan viinejä erilaisiin ruokiin perehtyen siihen, miten viini muuttuu ruoan kanssa yhdistettäessä. Samalla käymme keskustelua viineistä ja tietysti siitä mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun yhdistää ruokaa ja viiniä. Ruoiksi on haettu erilaisia ja erityyppisiä herkkuja, jolloin saamme vaihtelua niin ruokien kuin viinienkin makumaailmaan ja tyyliin.

Viininmaistajaisten hinta on 50 euroa / osallistuja.

Hinta sisältää viiniasiantuntijan palvelut, viinikuvaukset, viinilasit sekä maisteltavat makupalat. Hinta ei sisällä viinejä.

*Viininmaistajaisten vähimmäisosallistujamäärä on 10 osallistujaa, enimmäismäärä on 20 osallistujaa*